Barcelona Festival of Song
banner1 copy.jpg

Professors

 

profesSors del Barcelona Festival of song

La fortalesa del Barcelona Festival of Song radica en els seus professors, un equip d'intèrprets i investigadors del repertori vocal ibèric i llatinoamericà de reconeixement internacional.

 
Soprano Patricia Caicedo

PATRICIA CAICEDO, M.D., Ph.D

Fundadora i directora del festival, la soprano i musicóloga Patricia Caicedo és una de les més reconegudes intèrprets i investigadores del repertori vocal ibèric i llatinoamericà i ha actuat en escenaris d'Itàlia, Espanya, Portugal, Alemanya, Dinamarca, Rússia, Holanda, Canadà, Estats Units i Amèrica Llatina.

Ha enregistrat 8 CDs dedicats a la cançó artística Iberoamericana i publicat 7 llibres de referència en el seu camp.

Patricia és convidada amb freqüència a fer classes en universitats dels Estats Units, Europa i Amèrica Llatina.

Patricia és doctora en musicologia PhD per la Universitat Complutense de Madrid i llicenciada en Medicina per l'Escola Colombiana de Medicina

patriciacaicedo.com

Manuel Ruiz

Manuel Ruíz

Manuel es va graduar en el Conservatori del Liceu de Barcelona obtenint el Premi d'Honor de Piano. Actualment continua els seus estudis, especialitzant-se en acompanyament de piano amb Àngel Soler i Yiya Diaz.
Manuel és l'acompanyant de diversos estudis de veu, incloent el de Enriqueta Tarrés i Meritxell Olaya en el Conservatori Liceu.
Col·labora regularment amb el Cor i l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu i amb cantants de renom com Josep Carreras, Montserrat Caballé, Ramón Contreras, Carlos Cosias, Joan Martínez-Royo, Maribel Ortega, Sergi Jiménez Carreras, Manel Esteve, Indira Ferrer-Morató, PierfrancescoFiordaliso (Violí) i Carlos Murias (castanyoles).

Dr. Walter Clark Barcelona Festival of Song

Walter Aaron Clark, Ph.D.

Musicólogo especialitzat en la música d'Espanya i Amèrica Llatina, el professor Walter Clark és el fundador i director del Centre d'estudis Ibèrics i llatinoamericans de la Universitat de Califòrnia, Riverside.

És l'editor de la sèrie Currents in Latin American and Iberian Music d'Oxford University Press i l'editor de l'àrea iberoamericana. És part del comite editorial del la Revista de Musicologia, Monuments de la música espanyola, and Música em context.

Es va doctorar en musicologia en UCLA (1992), sota la supervisió del famós Robert M. Stevenson.

És graduat en guitarra clàssica de la NorthCarolina School of the Arts (B.M.), on va estudiar amb Jesús Silva i va actuar en classes magistrals amb Andrés Segòvia; Va obtenir el seu master en la University of Califòrnia, Sant Diego (M.A.), on va ser estudiant de Pepe Romero.

Lenine Santos

LENINE SANTOS, PH.D

Nascut en Brasília-DF, Brasil, Lenine Santos és considerat un dels millors intèrprets de cançó de concert de la seva generació.

És doctor en cant per la Universitat Estatal de São Paulo (UNESP). La seva tésis va ser sobre la cançó artística brasilera.

Va iniciar els seus estudis musicals en la infatessa en l'Orquestra de cordes del SESI. Posteriorment va estudiar cant amb la famosa Niça de Castro Tank. Lenine té cuatro enregistraments de cançó brasilera i manté una activa agenda de concerts.

És professor estable del Barcelona Festival of Songdes de 2012. En l'actualitat és professor de cant de la Universitat Federal de Rio de Janeiro.

leninesantos.br.com

Screen Shot 2019-07-01 at 11.06.40 AM.png

ALBA Guerrero, cantaora

Cantaora nascuda a Huelva i establerta a Barcelona. Llicenciada en Cante flamenc, també ha cursat el Màster d'Estudis Avançats de Flamenc (ESMUC 2010 i 2018). Amb un pas obligat en els seus inicis per tablaos com El Cordobés, Tablao de Carmen o Tarantos a Barcelona, actualment alterna els seus compromisos com cantaora solista en festivals de prestigi internacional amb importants col·laboracions com la realitzada en la pel·lícula-concert Blancanieves de Pablo Berger al costat del guitarrista Chicuelo.

La seva experiència com a compositora comença el 2010 amb l'estrena de 7 días al Festival DeCajón! i segueix amb els espectacles Un secreto a voces amb el cor de Gospel Messengers al Festival Flamenc Ciutat Vella, Polifonia Jonda i Pa 'mi Manuela, culminant amb l'edició del seu primer treball discogràfic Seda i esparto (Taller de Músics, 2015) triat com un dels deu millors de flamenc del 2015.

L'activitat de l’Alba Guerrero es recolza en tres pilars: l'experiència del cante com a intèrpret, la investigació i la didàctica del flamenc. És autora de la primera metodologia per a l'ensenyament del cante flamenc Método de Cante Flamenco Global.

www.albaguerrero.com

Margarida Ullate Estanyol

Margarida Ullate estanyol

Margarida Ullate i Estanyol és l'actual directora del area de Sonors i audiovisuals de la Biblioteca Nacional de Catalunya. És graduada en bibliotecología i documentació per la Universitat de Barcelona. També té estudis de piano en l'Acadèmia Marshall.

Ha treballat a la Biblioteca Bergnes de les Cases, l'arxiu del Gran Teatre del Liceu i el Departament de música de la Biblioteca de Cambridge University, on va estar durant nou mesos.

In 1996 va començar a treballar a la Biblioteca de Catalunya. És membre de l'Associació Espanyola de Documentació Musical i secretària de la National Archives Commission of the International Association of Sound and Audiovisual Archives.

nikos stavlas

Nikos stavlas, ph.d

Nascut a Grècia, Nikos va obtenir el seu doctorat en piano sota la supervisió de Keith Potter i Andrew Zolinsky, a la Universitat de Goldsmiths a Londres. La seva tesi se centra en l'estudi de l'obra Ludwig van, títol que comparteixen un film i una composició del director i compositor argentí Maurici Kagel, basades ambdues en Ludwig van Beethoven.

Va iniciar els seus estudis de piano a l'Escola de Música de Serres amb Elina Grammatopoulou. Posteriorment es va traslladar a Salónica obtenint en 2003 la seva diploma amb Premi d'honor en el Conservatori Nacional sota la tutela d'Igor Petrin. Dos anys més tard va completar la llicenciatura a la Universitat de Macedònia amb la pianista Vinia Tsopela, de nou amb les més altes qualificacions.

En 2005 es translada a Londres on curso un Màster de piano en el Royal College of Music and Yonty Solomon i Kathron Sturrock. Des de llavors ha guanyat nombrosos concursos. Collabora amb el Barcelona Festival of Song des de 2012 y ha enregistrat tres CDs amb Patricia Caicedo.

nikosstavlas.com

margarida.jpg

Rosa Montals

Rosa es va graduar en Documentació i bibliotecología per la Universitat de Barcelona. Va realitzar estudis de piano en el Conservatori Isaac Albéniz de Girona i el Conservatori del Liceu.

Està especialitzada en el tractament i descripció de música impresa. Rosa ha col·laborat en l'organització de l'arxiu del Gran Teatre del Liceu i participat en nombroses exposicions, grups de treball, periòdics i projectes relacionats amb documentació musical.


És membre de la Associació Espanyola de Documentació Musical i membre del Col·legi oficial de Bibliotecaris i documentalistes de Catalunya. (COBDC). Des de 2006 és la directora de l'àrea de música de la Biblioteca Nacional de Catalunya.

anna marti mallorqui.jpg

Anna Martí Mallorquí

Born in Girona, Catalunya, Anna is a journalist and linguist. She has devoted most of her life to perfect her mother tongue, the Catalan. She has been trained with some of the most important experts in Catalan language achieving the highest degrees of Catalan spoken and written.